Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Πόλεμος και ειρήνη...

Νησιώτη ΣταυρούλαCreated with Padlet


Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο αντιπολεμικό μήνυμα;


Μπορείτε να «ανεβάσετε» στο διαδικτυακό πίνακα (padlet)

ένα τραγούδι (βιντεάκι από το you-tube),

ένα απόσπασμα ταινίας (βίντεο από το you-tube),

τους στίχους από ένα τραγούδι,

την περίληψη μιας ταινίας,

την περίληψη ενός βιβλίου ή

ένα απόσπασμα χαρακτηριστικό του βιβλίου,

ένα ποίημα,

έναν πίνακα ζωγραφικής,

μια ή  περισσότερες φωτογραφίες με σκηνές πολέμου,

ένα (σύντομο) κείμενο με στοιχεία από τις συνέπειες ενός πολέμου,

μια ή περισσότερες εικόνες με αντιπολεμικά μηνύματα.

Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε μια παρουσίαση σε power point ή ένα βίντεο (π.χ σε movie maker)  με αντιπολεμικό περιεχόμενο ή να ζωγραφίσετε και να σκανάρετε μια δική σας ζωγραφιά με το δικό σας μήνυμα ή

να φτιάξετε ένα κολάζ (με στοιχεία της επιλογής σας).

Ακόμη, θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα δικό σας βίντεο, όπου θα διαβάζετε ποιήματα ή αποσπάσματα κειμένων με αντιπολεμικό περιεχόμενο.

Και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη συγγραφή, ας γράψουν τη δική τους ιστορία (διήγημα) ή ένα ποίημα.


Οδηγίες για να «ανεβάσετε» αυτό που θα επιλέξετε:
  • Πατήστε με το ποντίκι σε όποιο σημείο του διαδραστικού τοίχου/πίνακα (padlet) θέλετε.  Θα ανοίξει μία «μάσκα» που θα σας ζητάει να γράψετε το όνομά σας και τον τίτλο που θα περιγράφει το αρχείο που θα ανεβάσετε (π.χ. Βασίλης Βασιλείου/ τραγούδι:...)

  • Από τα εικονίδια που εμφανίζονται στη μάσκα αυτή πατήστε το μεσαίο (με το βελάκι προς τα επάνω/upload), αν θέλετε να «ανεβάσετε» ένα αρχείο (εικόνα, έγγραφο word, παρουσίαση power point) από την επιφάνεια εργασίας ή το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας (θα το αναζητήσετε εκεί που το έχετε αποθηκεύσει). 
  
  •  Aπό τη μάσκα που ανοίγει θα επιλέξετε το πρώτο εικονίδιο, που δείχνει έναν σύνδεσμο, αν θέλετε να ανεβάσετε ένα βίντεο από το you-tube.  Θα δείτε ότι σας ζητάει να γράψετε εκεί το url (διεύθυνση) του  αρχείου που θέλετε να ανεβάσετε. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου