Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Γ. Ιωάννου στην εκπομπή Παρασκήνιο [από το ψηφιακό αρχείο της Δ.Τ (ΕΡΤ)]

  Για να δείτε την εκπομπή πατήστε εδώ.
http://www.hprt-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=68962&autostart=0


   Το επεισόδιο της εκπομπής «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» με τίτλο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ» είναι αφιερωμένο στον ποιητή, πεζογράφο, μεταφραστή και δοκιμιογράφο ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ. 
     Ο δημιουργός ξεκινά με την αφήγηση των παιδικών και νεανικών του χρόνων, της εγκατάστασης στην Αθήνα, της καθημερινότητάς του, των δυσκολιών του συγγραφικού επαγγέλματος, της επιλογής να εγκαταλείψει την ακαδημαϊκή καριέρα και να γίνει καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.   Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ θυμάται τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, την ενασχόλησή του με το διάβασμα, τη συγγραφή του πρώτου πεζογραφήματος και των πρώτων ποιημάτων του.  
    Στη συνέχεια περιλαμβάνεται μια επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών όπου γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά σε συγκεκριμένα εκθέματα του ιδρύματος.
     Η κάμερα της εκπομπής ακολουθεί τον λογοτέχνη στην οδό Πατησίων όπου περιγράφει στιγμές από το παρελθόν του. Μιλάει για τους κινηματογράφους της εποχής του, κάνει στάση στον εξωτερικό χώρο του Πολυτεχνείου, πίνει καφέ στην ιστορική καφετέρια ΝΕΟΝ και επισημαίνει την υποβάθμιση της πλατείας Ομόνοιας αλλά και τις μεταμορφώσεις της. Στη συνέχεια, κατευθύνεται στην οδό Σταδίου, στον υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό, στην οδό Αθηνάς, στο Μοναστηράκι, στην Αρχαία Αγορά. Παρουσιάζει τη σύγχρονη εικόνα τους και τη συγκρίνει με εκείνη του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου